С лична карта или с личен (зелен) паспорт – за родените

...
С лична карта или с личен (зелен) паспорт – за родените
Коментари Харесай

С какви документи за самоличност можем да гласуваме на 2 април

С персонална карта или с персонален (зелен) паспорт – за родените до 31 декември 1931 година, ще се гласоподава в секционните изборни комисии в страната на идните парламентарни избори на 2 април според Изборния кодекс (ИК).

Ако персоналният (зелен) паспорт или персоналната карта са с изминал период, развалени, унищожени, изгубени или откраднати, или в развой на издаване, гласоподавателят може да гласоподава, само че би трябвало да показа уверение за издаване на персонални документи. Удостоверението се издава от органите на Министерство на вътрешните работи, в това число и в изборния ден, при изискване че е подадено заявление от гласоподавателя за издаване на нова персонална карта. То обезпечава опция за практикуване правото на глас, годно единствено за изборния ден.

В страната не може да се гласува с интернационален или различен тип паспорт, както и със удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. Според ИК не се позволява гласоподаване с пълномощие. Гласуването се прави персонално от гласоподавателя в изборната секция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР